Skip navigation MENU

Nacht van de Nacht

Campagne over

Doe mee op 28 oktober!

Op zaterdag 28 oktober 2017 houden de Natuur en Milieufederaties voor de dertiende keer de Nacht van de Nacht. In heel Nederland worden honderden activiteiten georganiseerd, waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Met de Nacht van de Nacht vragen we aandacht voor het belang van duisternis.

We zijn er trots op de Gelderse editie te organiseren waar ieder jaar ongeveer 4.000 bezoekers aan 40 activiteiten deelnemen, zoals sterren kijken, een wandeling met de boswachter of nachtfotografie.

Doe mee met je eigen activiteit!

De activiteiten van de Nacht van de Nacht worden bedacht en uitgevoerd door wel driehonderd lokale organisaties op het gebied van natuur, sterren en cultuur. Wil jij met jouw organisatie ook een activiteit organiseren? Ga dan gauw naar de landelijke website van de Nacht van de Nacht. Daar vind je algemene informatie over duisternis en het evenement, een Inspiratiegids voor activiteiten en de eerste aanmeldingen voor 2017.
Heb je een activiteit? Meld hem aan via www.nachtvandenacht.nl/activiteit-aanmelden.

Gemeenten en bedrijven

Ook gemeenten en bedrijven kunnen meedoen, bijvoorbeeld door de verlichting in en buiten hun gebouwen te doven op 28 oktober. Aalten, Ermelo en Neerijnen zijn de eerste Gelderse gemeente die dit jaar lichten doven, een mooi voorbeeld! Ook kunnen ze de Aanbeveling voor duurzaam verlichten opvolgen, die wij samen met VNG hebben opgesteld.
Gemeenten en bedrijven die willen deelnemen, kunnen zich ook aanmelden op de landelijke website: www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij-aanmelden.

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij de GNMF. Denk aan persberichten, website, social media en de nieuwsbrieven. t.belgers@gnmf.nl, 026 3523747