Skip navigation MENU

Nacht van de Nacht

Campagne over

Doe mee op 27 oktober!

Op zaterdag 27 oktober 2018 houden de Natuur en Milieufederaties voor de veertiende keer de Nacht van de Nacht. In heel Nederland worden honderden activiteiten georganiseerd, waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Met de Nacht van de Nacht vragen we aandacht voor het belang van duisternis.

We zijn er trots op de Gelderse editie te organiseren waar ieder jaar ongeveer 4.000 bezoekers aan 40 activiteiten deelnemen, zoals sterren kijken, een wandeling met de boswachter of nachtfotografie.

Doe mee met je eigen activiteit!

De activiteiten van de Nacht van de Nacht worden bedacht en uitgevoerd door wel driehonderd lokale organisaties op het gebied van natuur, sterren en cultuur. Wil jij met jouw organisatie ook een activiteit organiseren? Ga dan gauw naar de landelijke website van de Nacht van de Nacht. Daar vind je algemene informatie over duisternis en het evenement, een Inspiratiegids voor activiteiten en de eerste aanmeldingen voor 2018.
Heb je een activiteit? Meld hem aan via www.nachtvandenacht.nl/activiteit-aanmelden.

Gemeenten en bedrijven

Ook gemeenten en bedrijven kunnen meedoen, bijvoorbeeld door de verlichting in en buiten hun gebouwen te doven op 27 oktober. Ook kunnen ze de Aanbeveling voor duurzaam verlichten opvolgen, die wij samen met VNG hebben opgesteld.
Gemeenten en bedrijven die willen deelnemen, kunnen zich ook aanmelden op de landelijke website: www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij-aanmelden.

 

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Communicatie bij GNMF
Marieke is het aanspreekpunt voor communicatie.
Meer weten? Neem contact op via e-mail of 026-3523753