Skip navigation MENU

Nacht van de Nacht evenement

Campagne over

Doe mee op 26 oktober!

Nacht-evenement in Bussloo, oktober 2018Op zaterdag 26 oktober 2019 organiseren de Natuur en Milieufederaties opnieuw het Nacht van de Nacht evenement. In heel Nederland zijn er honderden activiteiten, waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer. Ook raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Met de Nacht van de Nacht vragen we aandacht voor het belang van duisternis.

Vorig jaar deden 3.500 mensen mee aan meer dan vijftig Gelderse activiteiten. Zij bekeken sterren, wandelden met de boswachter of maakten prachtige nachtfoto’s.

Nacht van de Nacht 2019Maak je eigen Nacht-evenement

Wel driehonderd lokale organisaties die van natuur, cultuur en de sterrenhemel houden, bedenken en voeren de activiteiten van de Nacht van de Nacht uit. Wil jij met jouw organisatie ook een activiteit organiseren? Ga dan gauw naar de landelijke website van de Nacht van de Nacht. Daar vind je algemene informatie over duisternis en het evenement, een Inspiratiegids voor activiteiten en de eerste aanmeldingen voor 2019.
Heb je een activiteit? Meld hem aan via www.nachtvandenacht.nl/activiteit-aanmelden.

Gemeenten en bedrijven

Ook gemeenten en bedrijven kunnen meedoen. Zij kunnen bijvoorbeeld de verlichting in en buiten hun gebouwen doven op 26 oktober. Ook kunnen ze de Aanbeveling voor duurzaam verlichten opvolgen, die we samen met VNG hebben opgesteld.
Gemeenten en bedrijven die willen deelnemen, kunnen zich ook aanmelden op de landelijke website: www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij-aanmelden.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Communicatie bij GNMF
Marieke is het aanspreekpunt voor communicatie. Daarnaast verzorgt ze de communicatie voor projecten als Hattemerpoort, Nacht van de Nacht en de Goodfoodclub.
Meer weten? Neem contact op via e-mail of 026-3523753