Skip navigation MENU

Cursus Veluwse Landschappen 2017

12 september 2017 - 19:30 uur

Maak kennis met de boeiende wordingsgeschiedenis van het Veluwse landschap en de aansluitende dalgebieden aan de oost- en westzijde van het Veluwe Massief en ervaar een extra dimensie in landschapsbeleving. De cursus van IVN en KNNV Apeldoorn vergroot je inzicht in de ontwikkeling van het Veluwse landschap dat ooit als ‘woest en bijster’ is omschreven en versterkt je landschapsbeleving. We staan uitgebreid stil bij de krachten van het landijs dat vorm heeft gegeven aan ons woon- en leefgebied. Na de geologische geschiedenis passeren de thema’s bodem, water en de mens, die het landschap heeft ingericht en aan zijn behoefte heeft aangepast, de revue. Tijdens de excursies bezoeken we onder meer Kroondomein Het Loo, Hoog Soeren, Wenum-Wiesel, Meerveld en Staverden.
Deze cursus biedt je een uitgelezen kans om het fraaie landschap en de mooie natuur in eigen omgeving beter te leren kennen en begrijpen! De organisatie is in handen van IVN Apeldoorn en KNNV Apeldoorn.

Data cursusavonden: dinsdag 12 en 26 september, 10 en 24 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in IVN lokaal De Vijfster.
Data wandel-, fiets-(2) en auto-excursies respectievelijk: zaterdag 16 en 30 september, 14 en 28 oktober van 10 tot 12.30 uur in de omgeving van Apeldoorn.

Deelname: € 36,- voor leden/vrienden van KNNV en IVN Apeldoorn. Overigen € 40,-.

Aanmelden kan via dit e-mailadres
Vermeld in het bericht naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en of je lid bent van IVN of KNNV, of vriend van IVN Apeldoorn.