Skip navigation MENU

Duurzaamheidscafé Nijmegen

28 november 2017 - 20:00 uur

Nijmegen is verkozen tot de groene hoofdstad van Europa in 2018. Waarom? Omdat ze heeft laten zien dat duurzaamheid in haar genen zit. De mate van afval scheiden bijvoorbeeld, is helemaal niet zo vanzelfsprekend in Europa. Ook de nevengeul is uniek: het peil van de Waal kan door de extra waterafvoer zakken met 35 centimeter. Met extra ‘ruimte voor de Waal’ is de kans op overstromingen flink afgenomen.
Sinds 2010 deelt de Europese Commissie de titel European Green Capital jaarlijks uit aan een stad die duurzame initiatieven en plannen laat zien. Nijmegen is de eerste stad in Nederland die deze titel mag dragen.

Duurzaamheid is leuk

Wat gaan de inwoners hiervan merken? De gemeente Nijmegen en haar partners presenteren deze avond de Green Capital plannen voor 2018 aan de stad. Het wordt een wervelend feest, waarbij diverse onderwerpen kort worden toegelicht. Verder is er muziek, kunst, prikkelende interviews en verrassende optredens: duurzaamheid is leuk!
In verschillende rondes maak je kennis met ideeën die er liggen voor de stad en de initiatiefnemers ervan. En natuurlijk ook met de Challenges, geïnitieerd door bewoners, waarin zij Nijmegenaren aanzetten tot het zetten van duurzame stappen. Aansluitend is er de mogelijkheid om te netwerken en na te praten.

Wanneer: Dinsdag 28 november, 20.00 – 23.00 uur
Waar: De Lindenberg, Ridderstraat 23 in Nijmegen
Deelname: Gratis, aanmelden kan hier
Informatie en organisatie: Duurzaamheidscafé Nijmegen