Skip navigation MENU

Lezing Fermenteren van groenafval

27 september 2018 - 19:30 uur

Bokashi is een Japanse methode om etensresten en groenafval (ook gekookt voedsel) op een schone manier te verwerken tot voeding voor planten. Een soort compost maar dan gefermenteerd. Dat wil zeggen luchtdicht afgesloten met toevoeging van een starter waardoor het niet rot maar omgezet wordt in een waardevol organisch materiaal. Op donderdag 27 september is er bij de Stadstuin Kweekland in Arnhem een lezing over deze manier van fermenteren.

Simone Vos van Agriton legt uit hoe het product EM Agriton Natuurlijk Actief werkt en wat de waarde is voor de bodem. Bokashi is Japans voor ‘Goed organisch gefermenteerd materiaal’. Deze natuurlijke methode met gebruik van Effectieve Micro-organismen (starter) wordt ook door de professionele land- en tuinbouw toegepast.

Wanneer: Donderdag 27 september, 19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Daarna nog een halfuurtje napraten met iets te drinken erbij.
Waar: Stadstuin Kweekland, Dalweg 80 in Arnhem
Deelname: Gratis
Aanmelden: Graag! Via info@stadstuinkweekland.nl of bellen met Tebuiten, 06 22805323