Skip navigation MENU

Doortrekking A15

Project in regio

a15-fakkeltocht-doornenburg-28jan12-02

Fakkelactie bij Doornenburg, januari 2012

Waar nu de Betuweroute stilletjes onder het Pannerdensch Kanaal doorrijdt, daar komt ook een brug met een snelweg. Tenminste, als het aan minister Schultz en de provincie Gelderland ligt. Zij willen de fileproblemen in de regio oplossen door de A15 door te trekken van Ressen naar Zevenaar. De snelweg gaat pal langs kleine buurtschappen en het natuurgebied Gelderse Poort. Die zullen te maken krijgen met geluidsoverlast en luchtvervuiling.

Lawaai was tien jaar geleden de reden om de Betuweroute in een tunnel aan te leggen. Een brug met snelweg erboven is absurd en kapitaalvernietiging.

Samen met anderen heeft de GNMF een beter plan gemaakt om de problemen van de bereikbaarheid op te lossen: het Regio Combi Alternatief. Daarin worden de Pleyroute en de A12 beter benut en wordt sterk ingezet op beter openbaar vervoer. Ook hebben wij en de omwonenden actie gevoerd, zowel in de regio met ludieke acties als in Den Haag, waar een petitie met 3.500 handtekeningen aan de Tweede Kamer is overhandigd.

Brug nee, tunnel ja!

a15-brug-nee-tunnel-ja

Lokaal protest bij Groessen

Een brug met verderop een slechte inpassing vinden wij onaanvaardbaar en onverantwoord. Het plan is zó slecht, dat wellicht de Natuurbeschermingswet straks roet in het eten van de minister gooit.
Op 8 maart 2017 wordt het Tracébesluit gepubliceerd, met daarin de exacte route en inpassing. Tegen dit Tracébesluit kunnen wij nog beroep instellen.

Contact GNMF: Joost Reijnen, 026 3523741

Joost Reijnen on Email
Joost Reijnen
Joost Reijnen
Adjunct directeur bij GNMF
Joost is namens de GNMF de gebiedsregisseur voor de Hattemerpoort. Ook volgt hij de ontwikkelingen rondom de vliegroutes boven de Veluwe. Meer weten? Bel of mail: 026 3523741, j.reijnen@gnmf.nl.