Skip navigation MENU

Parklaan Ede

Project in regio

De gemeente Ede wil aan de oostzijde van de stad een vierbaansweg aanleggen, de zogeheten Parklaan. Deze gedeeltelijk nieuwe weg zal de omgeving flink veranderen. Zo worden er onder andere op de Hoekelumse Eng, nabij het landgoed Hoekelum, grote kruispunten aangelegd. Ook aan de noordzijde van het traject wordt de groene omgeving aangetast, met gevolgen voor de leefomgeving van de bewoners en voor het landschap.

Dit kan veel beter, vinden veel bewoners, lokale natuurorganisaties en de GNMF. Daarom hebben ze zich verenigd in de Werkgroep Parklaan Anders. De WPA vindt de aantasting onnodig en pleit voor een tweebaansweg met aan beide zijden fietspaden. Een betere inpassing dus, goed voor omwonenden en de natuur!

De werkgroep voert acties (o.a. met cabaretier Hans Dorrestijn) en heeft een petitie overhandigd aan de gemeente, die bijna tweeduizend keer ondertekend is. Nu laten we een gespecialiseerd bureau onderzoek doen, voor een goed alternatief waar de gemeente niet meer omheen kan. Dit kunnen we doen dankzij bijdragen van vele inwoners van Ede en Bennekom.

Contactpersoon GNMF: Bernhard Oosting, 026 3523740

Laatste Nieuws over project Parklaan Ede

Geen berichten gevonden.
Bernhard Oosting on Email
Bernhard Oosting
Bernhard Oosting
Beleidsmedewerker Ruimtelijke ordening, natuur en landschap
Meer weten? Neem contact op met Bernhard: b.oosting@gnmf.nl of 026-3523740