Skip navigation MENU

Waaljutters

Project in regio

Samen voor een schone Waal

In twee jaar tijd hebben Waaljutters al zo’n 25.000 kilo zwerfvuil uit de uiterwaarden gehaald. Gewapend met vuilniszakken en knijpers gaan honderden vrijwilligers meerdere keren per jaar de oevers langs. Dankzij hun werk komt al dit plastic, verpakkingsmateriaal en andere troep niet in de rivier en wordt voorkomen dat het uitgroeit naar de beruchte ‘plastic soep’.
Bovendien wordt het landschap van de rivieren er weer mooier van en kunnen bewoners en bezoekers er nóg meer van genieten.

De Waaljutters, inmiddels ook aangevuld met Maas- en Rijnjutters, zijn leden van lokale verenigingen, zoals het zangkoor of de voetbalclub. Als dank voor hun mooie werk ontvangen de verenigingen van de gemeente een bijdrage voor hun clubkas. Zo snijdt het mes aan twee kanten: goed voor de natuur en goed voor het verenigingsleven.

IVN Gelderland is de trekker van dit project en heeft het samen met de GNMF opgestart. Wij verzorgen de publiciteit, zoals de website waaljutters.nl en de contacten met de media. Ook tekenen we de persoonlijke verhalen van de Waaljutters op, waarin ze vertellen over hun ervaringen en over hun band met de grootste rivier van Nederland. Deze verhalen vind je op verhalenvandewaal.nl.

Contact GNMF: Thijs Belgers, 026 3523747

Laatste Nieuws over Waaljutters

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij de GNMF. Denk aan persberichten, website, sociale media en de nieuwsbrieven. Ook coördineert hij de Helpdesk.
Meer weten? t.belgers@gnmf.nl, 06 2933 0517