Skip navigation MENU

Windpark Nijmegen-Betuwe

Project in regio

In een recordtijd van nog geen vier jaar hebben burgers uit Nijmegen en omgeving Windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd. Het windpark, met vier windmolens, levert sinds eind 2016 duurzame energie voor ruim 7.000 huishoudens. De GNMF staat aan de wieg van dit bijzondere initiatief.

Succesvolle campagne
GNMF-directeur Volkert Vintges heeft in 2013, samen met Pim de Ridder van Izzy Projects, coöperatie WindpowerNijmegen opgericht. Doel: met burgers uit de omgeving een eigen windpark te bouwen. Dat is gelukt: na een succesvolle wervingscampagne in 2015 hebben 1.013 coöperatieleden samen 2 miljoen euro bij elkaar gebracht om het park te realiseren. Voor hun investering ontvangen ze een goed rendement en leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de regio. Naast WindpowerNijmegen financieren Rabobank Rijk van Nijmegen en het Innovatie Energiefonds Gelderland het windpark, dat in totaal 15,1 miljoen euro kost. De wervingscampagne is onder leiding van de GNMF opgezet en uitgevoerd.

Contact met omwonenden
Ook heeft de GNMF vanaf het begin het contact met omwonenden onderhouden. Samen met buurtbewoners is een Omgevingsfonds ingericht, waarmee eventuele overlast van de windturbines wordt gecompenseerd.  …

Wat de initiatiefnemers betreft, is het windpark het begin van nog veel meer duurzame energie-initiatieven voor én door Gelderse burgers.

Laatste Nieuws

Volkert Vintges on EmailVolkert Vintges on Twitter
Volkert Vintges
Volkert Vintges
Directeur
Meer weten? Neem contact op met Volkert Vintges via v.vintges@gnmf.nl of 026-3523751